fbpx

Een onstpannen werkklimaat voor je team

Home / Duurzaam werkklimaat / Een onstpannen werkklimaat voor je team

Ben je leidinggevende? En is er binnen jouw team sprake van een chronische hoge werkdruk, stress, en/of een slechte sfeer?

Dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Doordat werknemers minder productief, minder creatief, en minder veerkrachtig worden als ze onder voortdurende spanning staan, zullen de onderlinge samenwerking en de kwaliteit van jullie dienstverlening eronder gaan leiden. Wellicht vallen er zelfs mensen uit: ruim 1 miljoen mensen hebben last van burn-out klachten en het risico op verzuim is dus groot.

En de wereld buiten verandert continu. Nieuwe wetgeving, groei van de concurrentie, nieuwe technologieën: het vergt tegenwoordig nogal wat om bij te blijven. En terwijl de wereld door dendert, zitten je medewerkers echt niet te wachten op nóg een project.

Hoge werkdruk, stress, en een slechte sfeer kunnen groei van je afdeling of bedrijf dus danig in de weg staan!

Duurzame transformatie

Meer mensen aannemen dan maar? Dat is vaak niet de juiste of enige oplossing. Een burn-out wordt lang niet altijd veroorzaakt door een teveel aan werk. De oorzaak kan ook liggen in de onderlinge verhoudingen, de aard van het werk, de bedrijfscultuur, etc.

Een meer duurzame oplossing is ervoor te zorgen dat werknemers energiek en veerkrachtig zijn. Ze hun werk met voldoende plezier en aandacht kunnen uitvoeren. Er een prettige werksfeer is met vertrouwen in en respect voor elkaar. Kortom, een klimaat waarin iedereen leiderschap toont, op een positieve en ontspannen manier. Zodat jullie niet alleen de komende uitdaging aankunnen. Maar ook de volgende. En de volgende.

Positief en ontspannen leiderschap

Ken je die slogan nog van jaren geleden: ‘een beter milieu begint bij jezelf?’ Een beter werkklimaat ook. Als leidinggevende is het allereerst belangrijk dat jij het goede voorbeeld geeft aan je medewerkers. In mijn e-book licht ik alvast vijf elementen voor een positief en ontspannen werkklimaat toe. Zaken waar jij voor jezelf aan kunt werken, en je je medewerkers mee kunt inspireren. Meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin we samen kijken naar jullie specifieke situatie.

Photo by Danny Kekspro on Unsplash

Related Posts

Leave a Comment