fbpx

Rust in de duisternis

Home / Rust / Rust in de duisternis

Door Corona is de online wereld ontploft. Prachtige initiatieven zie ik voorbij komen. Afstandsonderwijs in diverse vormen. Sport en yoga online. Zelf volg ik mijn taalcursus online en dat is hartstikke leuk. Ik heb grote bewondering voor iedereen die in no-time hun normale activiteiten online wisten voort te zetten.

Toch werd ik er in het begin persoonlijk heel onrustig van, al dat online. Het was overweldigend. En ik merkte dat ik vooral behoefte had aan rust, aan mínder. Niet aan meer mogelijkheden, nog meer schermtijd.

Rust is wat ik mezelf ook gegund heb afgelopen jaar – de reden waarom ik een tijdje van de radar leek verdwenen. De zorg voor mijn familie kwam op de eerste plaats, er was weinig ruimte voor andere dingen.

En dat was oké. Soms vind je licht in de duisternis. Vorig jaar vond ik rust in de duisternis.

De plannen die ik had, zette ik in de ijskast. En in de stilte die er voor in de plaats kwam, volgden antwoorden op de vragen die ik mezelf al een hele tijd stelde.

 

Toolbox

Zoveel mensen zie ik omvallen. Zoveel mensen spreek ik die maar doorgaan en doorgaan. Niet alleen met werk, maar ook met alles daarbuiten. Zoveel mensen die 24/7 aan staan…

Zoveel mensen met stressklachten. Vermoeid. Lusteloos. Gejaagd.

Wat we nodig hebben in het normale leven is meer rust. En nu met het Corona-virus is daar nog meer behoefte aan, omdat deze situatie onrust, angst, onzekerheid en stress oplevert.

Het is heel normaal als je onrustig wordt van het vele thuiszitten. Je lusteloos, somber of geïrriteerd raakt. Je je zorgen maakt, meer piekert, of wakker ligt.

Daarom heb ik iets afgestoft dat al een tijdje op de plank lag: een Toolbox voor meer rust, met korte, simpele oefeningen die je elke dag kunt doen. Die je helpen meer kalmte te bewaren en je zorgen de baas te blijven.

De inhoud heb ik bijgewerkt naar de huidige tijd. Maar het is evengoed nog super relevant als we straks weer ons normale leven leiden. Of dat nu volgens het oude normaal, of het nieuwe normaal is. Want Corona of niet – meer rust kunnen we allemaal wel gebruiken.

 

Minder

Door eerst even voor minder te gaan, heb ik bewuste keuzes gemaakt in het mooie online aanbod dat er nu is. Dat raad ik jou ook aan: maak weloverwogen keuzes in hoe je je tijd besteedt.

De hele dag Netflixen klinkt aanlokkelijk. Van online work-out naar online work-out racen ook. En die ene melding afhandelen, dat kan ook na het eten nog wel. Don’t do it. Maak keuzes. Maak gebruik van het feit dat niet alles meer kan. Doe minder. En gun jezelf rust.

De Toolbox voor meer rust helpt je daarbij. Met simpele oefeningen voor meer rust in het dagelijks leven, ook nu in deze Corona-duisternis. Meld je hier aan, helemaal gratis.

Related Posts

Leave a Comment

Minder stress: plan herstelmomenten