Hoe zou het zijn als...

Je je weer ontspannen, vitaal en energiek zou voelen? Rust in je hoofd had? Met focus en overzicht je werk zou kunnen doen? Je talenten te kennen, waarderen, benutten? Je bij het opstaan weer zin zou hebben in je (werk)dag?

Je na je werk nog voldoende energie zou hebben voor familie en hobby’s? Je meer tijd en ruimte had om met je gezin door kon brengen? Aan het eind van de dag voldaan in slaap valt?

Je elke dag plezier zou hebben? De dingen die je doet bij zouden dragen aan wat je werkelijk wilt? Je je leven zou leven zoals dat bedoeld is: in balans en harmonie, zinvol, en bewust?

 

 

Stress en onrust

Meer rust en ruimte, wie wil dat nou niet? Veel mensen staan onder druk en voelen zich gestresst en opgejaagd.

Misschien heb jij ook vaak last van stress, of voel je een continue onrust. Je piekert veel. Je rent jezelf voorbij, en hebt alsnog het gevoel constant achter de feiten aan te lopen. Je voelt je lusteloos en krijgt een korter lontje.

De dag dat je met plezier naar je werk ging, kun je je al niet meer herinneren. Je ziet op tegen je werkdag, slaat je er doorheen en komt uitgeblust thuis.

Je wordt geleid door de waan van de dag. Echt tijd doorbrengen met je gezin is er niet meer bij. Je partner en jij leven steeds meer langs elkaar heen. Je weet dat je dingen laat liggen. Maar je weer niet meer wat je wél wilt. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? De dagen gaan in dezelfde sleur voorbij.

En dan komt die dag dat je pensioen aanbreekt. Nu kun je eindelijk gaan leven! Maar in werkelijkheid ben je volledig opgebrand.

Rust en ruimte

Onze maatschappij is niet ingericht op rust en ontspanning. We staan de hele dag ‘aan’. Niet alleen op het werk, maar ook daarbuiten.

Echt ontspannen vinden we lastig. We pushen onszelf als we gaan hardlopen. ’s Avonds zitten we naast elkaar op de bank, uitgeblust uren naar het tv-scherm te staren. Yoga? Tuurlijk, maar na de les eerst de mobiel erbij, stel je voor dat je iets gemist hebt 🙂

Er is ook goed nieuws: we hebben alles in huis om meer rust en ruimte voor onszelf te creëren. Op een moment dat het even nodig is, en ook voor de lange termijn.

Jezelf meer rust en ruimte geven is niet altijd makkelijk. Het vraagt om verandering. En we vervallen juist snel in onze oude gewoontes. Logisch, want dat kost minder energie voor onze hersenen.

Ook is rust en ruimte niet voor iedereen hetzelfde.

Daarom help ik je graag om te onderzoeken hoe jij als ambitieuze professional meer rust en ruimte voor jezelf kan creëren. Zodat je de energie en veerkracht hebt om je potentie waar te maken. Zodat je leeft zoals dat bedoeld is.

Wil jij ook meer rust en ruimte in je leven?