RESET: wandel je stress weg

Herken je dit? Je bent druk, heel druk. Je rent maar door, hebt veel verplichtingen.

De to-do lijst wordt steeds langer, terwijl je toch zo hard je best doet.

Je bent continu onrustig. Voelt enorme druk op je schouders. Je hoofd zit vol, je piekert.

Ontspannen is er niet meer bij en kunt niet meer genieten van je gezin, je partner, je familie.

Sterker nog: je snauwt vaker dan je lief is.

Tijd om even gewoon niets te doen of weg te dromen heb je niet. Je gaat door, je móet door. Als je instort, heeft niemand iets aan je.

Je kunt je slecht concentreren, ploft ’s avonds doodmoe op de bank. Alles wat je doet vreet energie.

Ondertussen zet je nog een tandje bij, je houdt jezelf groot. Anderen lukt het toch ook?

Je verlangt zo naar rust, energie en ontspanning. Time management tools, digitale detox – je hebt al van alles geprobeerd, maar toch blijf je hangen in de stress en de drukte.

Dat ligt niet aan jou. De reden dat je in de stress blijft zitten, zit dieper. Met de training RESET: wandel je stress weg leer je weer echt te ontspannen op een eenvoudige manier.

ONTSPANNEN EN STRESSVRIJ LEVEN

Het kan namelijk ook anders. Ook jij kunt een leven leiden waarin je:

 • je ontspannen en energiek voelt, zodat je meer van het leven en je dierbaren kunt genieten
 • meer rust en minder spanning in je hoofd en lichaam hebt, zodat je je minder opgejaagd en rusteloos voelt
 • leeft in plaats van geleefd wordt, zodat je elke dag rust en voldoening ervaart (zelfs als het een tijdje tegen zit)

Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent.

Hallo, wat fijn dat je er bent

Ik ben Wyke, van CBL Consultancy –  Rust en Ruimte.

Mijn missie is mensen te helpen een ontspannen en stressvrij leven te leiden dat er toe doet. Waarin je leeft in plaats van geleefd te worden en niet pas begint na je pensioen.

Ik leer mensen chronische stress te voorkomen en effectief om te gaan met spanning en onrust.

Weg van de automatische piloot, weg uit de ratrace. En juist met meer impact, rust en voldoening.

Al mijn trajecten zijn gebaseerd op:

 • kennis en kunde van stress- en burnout coaching (middels de CSR®-methode)
 • mijn ervaring als yoga-docent met focus op ontspanning, stress en burn-out
 • kennis die ik heb opgedaan in diverse opleidingen en cursussen, o.a. op het gebied van psychologie, (wandel)coaching en neurowetenschap
 • jarenlange ervaring als adviseur en trainer in binnen- en buitenland
 • mijn eigen worsteling als ambitieuze, perfectionistische work-aholic

RESET: WANDEL JE STRESS WEG

In RESET leer ik ambitieuze mensen die behoefte hebben aan meer rust en ontspanning de essentiële tools om stressklachten te voorkomen én er vanaf te komen.

Ik weet hoe moeilijk het is om je niet door de waan van de dag te laten leiden. Het vergt oefening. Ook voor mij. Maar de tools die je nodig hebt zijn eigenlijk best simpel.

Het zijn de tools die mij afgelopen jaren geholpen hebben meer rust en ruimte te creëren toen ik klaar was met de drukte. Ik heb de tools gebruikt in lessen, trainingen en individuele coaching.

Mensen komen tot rust, hebben meer focus, en voelen zich tevredener. Met de RESET-training leer jij deze tools zelf praktisch toe te passen.

Mijn grootste wens voor jou is een ontspannen en lichter leven.
Een leven dat moeiteloos voelt en waarin je echte, innerlijke rust hebt.
Want alleen vanuit rust en ruimte kun je goede keuzes maken voor het leven dat jij wilt leiden.

Je hebt misschien al heel wat cursussen gedaan: effectiever werken, time-management, grenzen leren stellen. Ze werken wel even, maar toch krijgt de stress (weer) de overhand.

Waarom? De meeste cursussen richten zich op gedrag en psyche – en dat is niet genoeg. Stress en ontspanning zijn iets lichamelijks, het zit niet tussen je oren. Er is dus iets anders nodig: een fysieke reset.

En daar helpt deze training je bij.

RESET: wandel je stress weg

WAT LEVERT DEZE TRAINING JE OP?

Je leert:

 • hoe je ontspanning en rust tot een eenvoudige, dagelijkse gewoonte maakt
 • je lichaam van stress te herstellen zodat je niet in (chronische) stress blijft hangen
 • stresssignalen herkennen zodat je onnodige stress kunt voorkomen
 • waarom fysiek herstel nodig is voordat je aan de slag kunt met patronen en situaties die jou stress geven

Met als resultaat dat je:

 • chronische stress, overspanning en burn-out kunt voorkomen
 • de essentiële tools hebt om van overspanning en burn-out te herstellen
 • je ontspannen en energiek voelt, zodat je meer van het leven en je dierbaren kunt genieten
 • meer rust hebt en minder spanning in je hoofd en lichaam, zodat je je minder opgejaagd en rusteloos voelt

Wacht niet tot stressklachten vanzelf overgaan. Onderneem je geen actie, dan verandert er niets en wordt het alleen maar erger.

PRAKTISCH

zeven weken De eerste drie weken en in week 5 krijg je een audiowalk (wandelpodcast) in week 6 een ontspanningssessie op video. Deze vormen het hart van de training en ze worden aangevuld met met eenvoudige oefeningen tegen stress en achtergrondinformatie. In week 4 is er een ‘pauze’, zodat je extra de tijd hebt om het materiaal in je dagelijks leven te integreren. Week 7 helpt je daarbij ook, o.a. door middel van jouw persoonlijk zelfzorgplan.

diepgaand Dit zijn niet zomaar wat losse oefeningen en theorie. Het zijn de essentiële tools die je nodig hebt om te herstellen van overspanning en burn-out, én om deze te voorkomen.

ondersteuning Elke week krijg je een werkboek ter ondersteuning van de podcasts en de audio-oefeningen. Je krijgt toegang tot de besloten Facebook-community voor het delen van vragen, inzichten en ervaringen.

zelf doen en toch persoonlijk Deze training houdt rekening met verschillende stressniveaus, van mildere stressklachten tot burn-out. Met een uitgebreide zelftest meet je jouw stressniveau en vooruitgang. Bovendien kun je deze training op eigen tempo en intensiteit volgen. Zo sluit de training altijd aan op jouw situatie.

naar buiten De training nodigt je uit om lekker naar buiten te gaan, de natuur in. Een groot deel van de opdrachten is buiten tijdens een wandeling uit te voeren. Je wandelt daarmee letterlijk je stress weg!

Sunset Myrina

DE EHBS BONUS-KIT

De training is inclusief de Extra Hulp bij Stress (EHBS) Kit. Hierin zitten vier bonussen die je ter aanvulling kunt inzetten.

KOSTEN

 Op termijn zal de training 127 euro ex. btw gaan kosten. Maar op dit moment kost de training slechts 37,95 excl. btw.

Ik verwerk elke aanmelding persoonlijk. Na je aanmelding ontvang je een betalingslink en na betaling krijg je toegang tot de training. Ik streef ernaar je zo snel mogelijk toegang te geven, afhankelijk van je betaling lukt dit doorgaans binnen 24 uur na aanmelding.

FAQ

Kan ik ook deelnemen aan deze training als ik een burn-out heb?

De training is zo ontworpen dat ook mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben  veilig kunnen deelnemen en niet overprikkeld worden. Zo min mogelijk schermtijd is een belangrijk uitgangspunt.

Ik heb een depressie. Kan ik deelnemen?

Je kunt prima deelnemen, het is een laagdrempelige training. Veel mensen kunnen hun gepieker en somberheid juist verlichten door buiten te wandelen, maar sommigen ook niet. Het hangt van jouw precieze diagnose af. Houd in ieder geval in gedachten dat deze training bedoeld is op het wegnemen van stressklachten en niet op het verminderen van depressie. Neem bij twijfel contact op met je behandelaar.

Is er begeleiding?

Deze training doe je in je eigen tijd, er zijn geen live momenten. Wel kun je vragen, ervaringen en inzichten delen in de besloten Facebook-groep waar ik ook zal reageren als je daar om vraagt.

Is het verplicht om je aan te melden voor de Facebook-groep?

Zeker niet, deelname aan de groep is vrijblijvend. Wel is het zo dat ik in het kader van mijn eigen rust en ruimte enkel via de groep communiceer. Weet dat iedereen in de groep zich aanmeldt om meer ontspanning te vinden, net als jij. Vind je het niet fijn om met naam en toenaam in de groep aanwezig te zijn? Je kunt altijd een tijdelijk account aanmaken en uiteraard kun je de groep na de training ook weer verlaten.

Wat zijn wandelpodcasts?

In de wandelpodcasts neem ik je mee op een begeleide wandeling. Het is geen podcast in de zin dat ik continu aan het woord ben. Er is juist veel stilte zodat je zelf kunt ervaren wat mijn suggesties met je doen. Ik noem de podcasts daarom ook vaak audiowalks.

Zijn er vaste startmomenten?

Nee, je kunt starten wanneer je wilt. De inhoud blijft ook na afloop van de training voor je beschikbaar.

INSCHRIJVEN

Ik kijk ernaar uit jou te mogen begeleiden naar meer rust en ruimte in je dagelijks leven.

Ik verwerk elke aanmelding persoonlijk. Na je aanmelding ontvang je een betalingslink en na betaling krijg je toegang tot de training. Ik streef ernaar je zo snel mogelijk toegang te geven, afhankelijk van je betaling lukt dit doorgaans binnen 24 uur na aanmelding.